sastanak

Predstavnici IRMO-a na uvodnom sastanku projekta „BARSERVICE“ u Beogradu

velj 12, 2024 | Novosti

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu održao se 8. i 9. veljače uvodni sastanak projekta „BARSERVICE – pametno pregovaranje u sektoru usluga: pregled, izazovi i prilike“ koji se financira  sredstvima Opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije.  Na sastanku su sudjelovali predstavnici IRMO-a: dr. sc. Hrvoje Butković  i Matea Roknić dok je dr. sc. Višnja Samardžija pratila sastanak online. Koordinator projekta je Srednjoeuropski institut za radna pitanja (CELSI) iz Bratislave,  dok IRMO na projektu sudjeluje kao jedan od partnera.

Sastanak je započeo upoznavanjem s koordinatorima, partnerima i pridruženim partnerima. Predstavljeni su ciljevi i aktivnosti u sklopu projekta koje će se odnositi na industrijske odnose u sektoru usluga zemalja članica EU (Hrvatska, Slovačka, Češka, Rumunjska, Italija i Francuska) te zemalja kandidatkinja (Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska). Projekt obuhvaća četiri podsektora u sektoru usluga: socijalna skrb, trgovina, financijsko bankarske usluge i izdavačka djelatnost.

Na sastanku su pojašnjeni specifični ciljevi projekta koji uključuju: i) razumijevanje trendova na tržištu rada, ii) razumijevanje izazova nastalih zbog deregulacije tržišta rada, iii) analizu uzroka niske razine kolektivnog pregovaranja i niske razine sindikalnog udruživanja unutar šest zemalja članica EU i tri zemlje kandidatkinje, iv) prikupljanje i analizu 72 kolektivna ugovora iz odabranih zemalja te v) prepoznavanje prilika za jačanje kolektivnog pregovaranja kao odgovor na izazove u sektoru usluga.

Više informacija dostupno je na web stranici projekta:

https://wageindicator.org/about/projects/barservice

Pročitajte još

Poziv na tribinu „Kako dalje nakon europskih izbora“

Poziv na tribinu „Kako dalje nakon europskih izbora“

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj Augusta Cesarca 4-6, Zagreb Pozivamo Vas na tribinu „Kako dalje nakon europskih izbora“ koja će se održati u  prostorijama Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, 24. svibnja 2024. godine s početkom u 10 sati....

IRMO predstavnici na 14. svjetskoj konferenciji RSAI-a

IRMO predstavnici na 14. svjetskoj konferenciji RSAI-a

Dr. sc. Jakša Puljiz i Ivana Biondić sudjelovali su na međunarodnoj znanstveno-stručnoj 14. svjetskoj konferenciji u organizaciji Regional Science Association, koja se održala od 8. do 11. travnja 2024. na Sveučilištu John von Neumann u Kecskemétu u Mađarskoj. Tema...

Skip to content